Theo-Henk Streng - Dochter van de onderwereld

Gepubliceerd op 17 oktober 2022 om 17:24

Theo-Henk Streng schreef met Dochter van de onderwereld een boek over hoe het is om kind te zijn van een crimineel. En dan niet zomaar een crimineel, maar eentje die door het hele land bekend en berucht is. De dochter van Willem Holleeder, Ridouan Taghi of verder van huis, Al Capone.

Een antwoord op die vraag krijg je in Dochter van de onderwereld.

Theo-Henk Streng situeert het verhaal rondom de moord op Rotterdamse cocaïnebaron Jaap Verdonk. Als Jaap Verdonk wordt vermoord bij een tankstation, beseft Nikki dat het leven dat ze geleid heeft voorgoed voorbij is. De rijkdom die haar vader vergaarde door Nederland van cocaïne te voorzien, keert zich nu tegen haar. Want concurrenten hebben het op de buit gemunt. 

De moeder van Nikki probeert krampachtig vast te houden aan "de zaken", maar wordt flink tegen gewerkt. Niet in de laatste plaats door Jaaps compagnon Mick, die nu de macht voor het grijpen heeft. En dan zijn er nog veel andere figuren die worden opgevoerd. Manusje van alles Gilles, Mocro-maffioos Yassin Farouk en corrupte rechercheur Grindbudel. Nikki beseft maar al te goed dat iedereen het gedaan kan hebben, zelfs haar eigen moeder.

De schrijfstijl van Theo-Henk Streng in deze young adult thriller is prettig. Hij neemt de tijd om je het nodige uit te leggen, maar staat niet te lang stil bij gebeurtenissen. Dat zorgt voor de nodige vaart in het verhaal en daardoor leest het boek snel en prettig. Je hebt het idee naar een spannende film te zitten kijken en de spanning wordt echt flink opgevoerd. 

De ontknoping van het verhaal vond ik erg sterk. Ik hou ervan als een verhaal op deze manier (geen spoilers) afloopt. Dochter van de onderwereld geeft veel antwoorden op vragen die je kan hebben over het wereldje, maar biedt je bovenal enorm veel leesplezier. Dit soort boeken op de lijst zou echt helpen jongeren meer aan het lezen te krijgen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb