Cis Meijer - Game on

Gepubliceerd op 11 oktober 2022 om 17:13

Yes! Uitgeverij De Fontein heeft weer een nieuwe (jeugd)thriller uitgebracht en ditmaal is het een nieuwe titel van Cis Meijer: ‘Game On’. De cover doet je al bijna op het puntje van je stoel zitten en ook de flaptekst klonk heel spannend. Ik werd in het verhaal van Noor en Sky gezogen en was verrast door de ontknoping. ‘Game On’ krijgt van mij dan ook 4 sterren.

Noor krijgt samen met haar vrienden Sky, Jordi, Daan en Eline een mysterieuze uitnodiging voor het deelnemen aan een YouTube-spel ‘Breakpoint’. Hoe goed kennen de vrienden elkaar en hoe ver gaan ze voor elkaar? De hoofdprijs is een flink pot geld, die.Noor goed kan gebruiken nu haar moeder in geldproblemen zit. De aanloop naar het spel verloopt alleen wat vreemd: de challenges die de vrienden vooraf moeten uitvoeren zijn heftig en de antwoorden op de vragenlijst moeten geheim blijven…Zal iedereen het spel overleven?

Het boek draait om vijf jongeren, waarvan het verhaal verteld wordt vanuit de perspectieven van Noor en Sky. De andere vrienden worden bekeken vanuit hun oogpunt. Noor en Sky worden goed uitgewerkt en vond ik leuk om te volgen, de andere drie vrienden vond ik wat vlak en stereotiep blijven. Ik vroeg mij soms oprecht af waarom Noor met hen bevriend was en dat vond ik jammer. Ik had iets meer binding en loyaliteit binnen de vriendenclub willen merken.

‘Game On’ is een boek voor jongeren vanaf 14 jaar. De vriendengroep in het verhaal is rond de 15/16 jaar oud en houdt zich bezig met zaken waar jongeren zich zeker in zullen herkennen: TikTok-filmpjes maken, er goed uitzien, feestjes vieren ect. Toch laat het verhaal ook mooi de keerzijde hiervan zien: hoe het kijken naar anderen kan zorgen voor een onrealistisch zelfbeeld, het ontstaan van eetproblemen en overmatig sporten. Ook toont het verhaal hoe makkelijk het is om iemand online te volgen en hier misbruik van te maken. Zo wordt Sky overvallen en dat is niet geheel toeval…

Het boek is spannend, hoewel ik de opbouw naar het daadwerkelijke spel wel wat lang vond duren. Hierdoor zakte de spanning iets in, maar dit kwam wel snel weer terug. Zodra het spel start, lees het boek als een trein. De ontknoping had ik deels verwacht, maar verraste mij tegelijkertijd ook. Dat vind ik altijd leuk, als ik verrast wordt door een verhaal, want dan was het niet voorspelbaar.

De schrijfstijl van Cis Meijer is toegankelijk en herkenbaar voor jongeren en leest daarnaast als een trein. De berichtjes en mailtjes die tussendoor getoond worden zijn een leuke afwisseling en maken dat het verhaal nog realistischer wordt voor jongeren.

De cover is ontzettend mysterieus en maakte mij direct nieuwsgierig naar het verhaal. Leuk dat de cover en de rug van het boek helemaal in de stijl zijn van de andere (jeugd)thrillers van De Fontein, want daardoor past het boek prachtig binnen mijn collectie.

Cis Meijer heeft met ‘Game On’ een realistisch verhaal voor jongeren geschreven. Door herkenbare onderwerpen en een flinke dosis spanning word je in het verhaal getrokken en kom je er pas na het dichtslaan van het boek weer uit. Een aanrader voor zowel jongere als oudere lezers! Ik ben benieuwd of jij de ontknoping aan zag komen ;)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb