Anette van 't Hull - De babysitter

Gepubliceerd op 3 november 2022 om 17:16

In deze nieuwe Kluitman novelle staat Jelena voor een onmogelijke keus: blijft ze oppassen op peuter Maeve of gaat ze in op de uitnodiging van haar crush Jordy? De ene keuze leidt tot de volgende foute beslissing, tot er geen weg terug meer lijkt te zijn…Deze spannende novelle krijgt van mij 3,5 ster.

Jelena is vijftien en aan het sparen voor een drumstel. Ze mag het oppasadres van haar buurmeisje overnemen en komt zo terecht bij een rijk gezin in een mooie wijk. Jelena heeft al wat ervaring met oppassen, dus hoe moeilijk kan het zijn om peuter Maeve netjes in bed te leggen? Alles lijkt goed te gaan, tot de grote crush van Jelena, Jordy, haar een appje stuurt met de vraag of ze komt chillen. Natuurlijk wil Jelena dat, maar Maeve ligt boven…Jelena besluit Maeve mee te nemen, maar dat is het begin van een reeks foute beslissingen die zelfs Maeves veiligheid in gevaar brengen…Komt Maeve ongedeerd weer thuis?

Wat een spannend verhaal was dit weer! De keuze die Jelena moet maken is waarschijnlijk heel herkenbaar voor tieners. Hoewel je natuurlijk weet dat ze gewoon binnen moet blijven met Maeve, snapte ik de verleiding van het afspraakje wel. Op het strand, waar Jelena met Jordy naartoe gaat, loopt het steeds meer uit de hand en ik voelde de druk op mijn borst steeds meer toenemen. De angst van Jelena, de paniek van Maeve, alles wordt goed omschreven en daardoor is het verhaal echt heel spannend! De omgeving en de gebeurtenissen worden sowieso goed omschreven. Dit zorgt ervoor dat het verhaal en de personages gaan leven.

Ik denk dat dit verhaal geschikt is voor tieners vanaf 13 jaar. Het taalgebruik is ook duidelijk aangepast aan deze leeftijdsgroep. Ik vond het zelf een beetje jammer dat het verhaal vanuit de derde persoon wordt verteld. Ik heb het idee dat als het gehele verhaal vanuit het perspectief van Jelena was verteld, het nog meer indruk zou hebben gemaakt.

Ik vind ‘De babysitter’ een goed en spannend boek met veel herkenbare elementen voor tieners. Een novelle die je zo uitleest door alle spanning gedurende het verhaal!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb