Mel Hartman - Heen

Gepubliceerd op 3 augustus 2022 om 17:08

Urban Fantasy is echt een genre dat ik aan het ontdekken ben en wat ik nog niet heel vaak lees. En als ik voor dit genre kies, is het eigenlijk altijd van een auteur van Hamley Books. Omdat ik uit ervaring weet dat ik die verhalen vaak leuk vind.

Heen van Mel Hartman is daar geen uitzondering op. Ik heb dit boek met zoveel plezier gelezen, echt genieten.

Het verhaal is toegankelijk en eigenlijk vond ik de creaturen nergens raar of vreemd. Mel beschrijft ze zo dat het heel logisch dat deze wezens er zijn. Met name de floeper sprak mij aan, ik zou bijna zelf op zoek gaan naar een floeper.

Het verhaal is spannend, je ontdekt de nieuwe wereld samen met ( aan de hand van ) George die opeens in deze wereld terecht komt. De dingen die zij zich afvraagt, zijn de dingen die je als lezer ook wil weten. Aan die behoefte wordt echt goed voldaan door Mel.

En ondanks dat het een fantasy-verhaal is, denk ik dat pubers zich in de gevoelens zullen herkennen. Wat dat betreft is George ook gewoon een puber van bijna 16. Met alle onzekerheden en twijfels van dien.

Het verhaal eindigt met een, mooie, cliffhanger. Daardoor kan ik niet wachten op het volgende deel. Ik MOET weten hoe het verder gaat!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.