Maren Stoffels - Room service

Gepubliceerd op 8 juni 2022 om 09:11

Kate viert haar verjaardag in een luxe hotel, Riverside. Ze viert haar verjaardag met haar beste vrienden Linne, Lucas en Fender. Het begint als een leuk en gezellig weekend maar slaat al snel om in een ultieme nachtmerrie. Ze ontvangen room service, berichten aan de deur van hun kamer. Berichten die steeds meer onthullen over wat er een jaar geleden gebeurd is. Een ding is duidelijk, de boodschap van de berichten is: wraak. Eén van de vier zal zich moeten opofferen. Doen ze dan niet, zal hij zelf iemand kiezen.

 

Recensie:

De opmaak van het boek is prachtig. Elk nieuw hoofdstuk bevat een pagina met een deurhanger met de titel van een moment in het hotel. Het verhaal begint bij reserveringen, het brengt je onder andere langs de bar, de suite en het eindigt bij reviews. Dit geeft het verhaal een extra belevenis en wekt je nieuwsgierigheid. Het verhaal is geschreven vanuit drie personages, elk personages heeft een eigen lettertype. Linne is nieuw in de vriendengroep en probeert er achter te komen waarom Fender zich zo opstelt naar haar, en waarom hij een hekel aan haar lijkt te hebben. Fender is een mysterieuze jongen, die wat lijkt te verbergen voor de groep. Doordat het verhaal vanuit deze twee personages geschreven is, wordt de groepsdynamiek duidelijk naarmate je het verhaal leest. Het derde personages is de anonieme brievenschrijver, de persoon achter de room service. Als lezer blijf je nieuwsgierig naar wat er een jaar geleden gebeurt is, hier kom je langzaam achter. Het hele verhaal draait om het event wat een jaar geleden gebeurde, door hier dieper op in te gaan, meer te vertellen over wat het gedaan heeft met de groep, had het verhaal meer diepgang kunnen krijgen. Het zorgt wel voor de nodige spanning, want je blijft benieuwd naar wat er een jaar geleden gebeurt is.

De schrijfstijl van Maren is beeldend en duidelijk. Het is relatief eenvoudig geschreven, wat voor de 13+ doelgroep perfect is. De schrijfstijl van Maren geeft het verhaal snelheid en dynamiek. De gevoelens en gedachtes van de hoofdpersonen worden goed beschreven, zo kun je als lezer jezelf identificeren met ze.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.